Recept | Efterrätt och Godis | Ris, Gryn & Mjöl

Saffranspannkaka med yoghurtgrädde

Foto: Annika Goldhammer Saffranspannkaka med yoghurtgrädde

Saffranspannkaka är en gotländsk klassiker som är lika god som enkel att göra, särskilt om du utgår från färdig risgrynsgröt. Jag tillsätter apelsinzest, vilket gör pannkakan extra smakrik, och serverar den med yoghurtgrädde och fläderbärssylt.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader. Mortla saffran och socker. Vispa grädden och blanda med gröt, honung, saffran, salt, apelsinzest och hackad
sötmandel. Rör ner ett ägg i taget.

2. Smöra en ugnsfast form och täck botten och kanter med hälften av den mandelspånen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills pannkakan har fått lite färg.

Yoghurtgrädde
3. Blanda vispad grädde och yoghurt och ställ svalt i väntan på servering.

4. Servera pannkakan ljummen eller rumstempererad med sylt,
yoghurtgrädde och resten av mandelspånen.

”Det blir bara pannkaka” är skriven och fotograferad av Annika Goldhammer och ges ut av bokförlaget Arena.

Ca 43,44 kr/port Summa 347,50 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst