Raw chokladbollar
Mari Bergman

Raw chokladbollar

15 minEnkelt
341,70 kr
4 portioner30,77 kr per portion
Supergoda rawfoodbollar från programmet Smakligt.

Topping
3 mskKakaonibs
3 mskSötmandel Naturell
3 mskRiven kokos
Rawfoodbollar
100 gDadlar Torkade
50 gPumpakärnor
1 tskKokossocker
3 mskKakaonibs
2 mskVatten
3 mskRaw Cacao Powder
100 gCashewnötter Naturella
50 gMandlar
75 gAprikoser Torkade
Instruktioner
1

Kärna ur dadlarna och blötlägg de torkade frukterna i ca 30 min.

2

Mixa nötter och frön till ett smul i en matberedare med lite småbitar kvar i.

3

Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet. Sätt in i kylen 1 timme.

4

Topping: Här kan du göra antingen med cacaonibs, kokos eller nötsmul. Välj din favorit eller varför inte testa alla tre? Mixa cacaonibsen till ett grovt smul och häll över smulet på en tallrik. Mixa dina favoritnötter till ett smul och häll över på en tallrik. Lägg upp den rivna kokosen på en tallrik.

5

Rulla bollar av smeten så att du får ca 24 st. Rulla bollarna i valfri topping och förvara dem i kylen.

Bild:

Linnea Swärd