Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos
Per Morberg

Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos

30 minEnkelt
205,80 kr
4 portioner20,08 kr per portion
Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Gott och lättlagat!

Korv
100 gSkivad Ost
2 mskDijonsenap
0,5 stGul lök
550 gFalukorv
200 gVanliga Tomater
2 mskTomatketchup
Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
1 krmSalt Fint
Potatismos
50 gMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlStandardmjölk
800 gPotatis Mjölig
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3

Korv: Ta bort plasten och skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform.

4

Bred senap och ketchup på skivorna.

5

Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj och skiva tomaterna.

6

Varva lök, tomat och ostskivor mellan falukorvskivorna. Stek korven mitt i ugnen i 20–25 minuter tills osten smält och gratinerats.

7

Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till grönsakerna. Koka dem lite lätt ca 1-2 min strax innan servering.

8

Potatismos: Häll av vattnet från potatisen och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk, smör och salt och peppar efter smak. Vispa samman moset med en ballongvisp.

Servera Pers falukorv med potatismos och lättkokta grönsaker.

Näringsvärde: Kcal: 679 Fett: 42 g Protein: 30 g Kolhydrater: 41 g

Bild:

Andreas Engvall