Majonnäs grundrecept för 6 smaksättningar
Mari Bergman

Majonnäs grundrecept för 6 smaksättningar

30 minEnkelt
191,65 kr
4 portioner15,25 kr per portion
Att göra egen majonnäs är inte svårt. Här har vi gjort ett grundrecept som vi sedan smaksatt på fem olika sätt. Totalt räcker majonnäsen i receptet till ca 24 personer - perfekt att göra till en buffé eller större grillmiddag. Vill du endast göra en av smaksättningarna rekommenderar vi istället att du lagar utifrån respektive majonnäsrecept. Majonnäsen håller ca 5 dagar i kylen.

Smaksättning vitlök- och limemajonnäs
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stLime
Smaksättning chilimajonnäs
4 tskSriracha
Smaksättning tryffelmajonnäs
0,5 tskTryffelolja
Smaksättning currymajonnäs
1 mskMat & Bak Smör
0,5 mskCurry
Grundrecept majonnäs
1,5 lRapsolja
1 mskVitvinsvinäger
3 krmSalt Fint
1 mskDijonsenap
10 stÄgg
Smaksättning örtmajonnäs
1 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Grundrecept majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger.

2

Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt.

3

Fördela majonnäsen i 6 olika skålar ca 2 dl i varje och tillsätt valfri smaksättning. Behåll 2 dl majonnäs naturell.

4

Chilimajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med Srirachasås.

5

Örtmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med finhackad persilja, finhackad basilika och rivet citronskal.

6

Vitlök- och limemajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med riven vitlök och rivet limeskal.

7

Tryffelmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med tryffelolja.

8

Currymajonnäs: Fräs curryn i smör. Låt svalna och blanda sedan med 2 dl färdig majonnäs.

Bild:

Nurlan Emir