Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Lakritsvåffla med hallongrädde

Foto: Susanna Livijn Wexell Lakritsvåffla med hallongrädde

Ät våfflor året om, inte bara på våffeldagen!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:


1. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, lakritspulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

2. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.

3. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.

4. Servera med vispad grädde och blandat med hallon.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Susanna Livijn Wexell


Näringsinnehåll per våffla: Kcal: 317, Protein: 5 g, Fett: 21 g, Kolhydrater: 25 g

Ca 122,85 kr/port Summa 122,85 kr

Ett recept från:

Wellness

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst