Kräftfond

Kräftfond

1 t 30 minEnkelt
117,70 kr
4 portioner20,26 kr per portion
En enkel och lyxig fond som kokas på kräftskal. Till fonden behöver du skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor. Frys ner fonden i lagom bitar, så har du alltid en riktigt god fond till hands.

2 mskTomatpuré
0,5 lVatten
2 tskChilipulver
0,5 stCitron
0,5 lMatlagningsvin Vitt
1 stVanliga morötter
1 dlMatolja
1 stPurjolök
1 stGul lök
Instruktioner
1

Hetta upp oljan i en kastrull.

2

Bryn skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor, tomatpuré, chilipulver, citron och grönsaker ordentligt, så att skal och grönsaker får rejält med färg.

3

Tillsätt vatten och vin och låt det koka i 45–60 minuter utan lock.

4

Sila ner vätskan i en ny kastrull och låt det koka ihop utan lock tills det är ordentligt koncentrerat och bara cirka 1/5 finns kvar.

Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag)

Bild:

Ann-Sofi Rosenkvist