Knäckiga havreflan med äppelfyllning

Knäckiga havreflan med äppelfyllning

1 tEnkelt
127,80 kr
1 portion28,95 kr per portion
De knäckiga havreflarnen gifter sig fint med sötsyrliga äpplen. Se till att lägga fyllningen mellan kakorna strax innan servering så de behåller sin krispighet.

Äppelfyllning
0,5 tskVaniljsocker
3 mskFlorsocker
2 stÄpple Royal Gala
200 gFärskost Naturell
0,5 tskKanel Malen
Havreflarn
2 mskStandardmjölk
1 dlStrösocker
2 mskSirap Ljus
1 krmBakpulver
75 gMat & Bak Smör
1 dlHavregryn
1 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser till en slät smet.

3

Klicka ut smeten i 60 små klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Klicka inte smeten för tätt.

4

Grädda i mitten av ugnen ca 6 min, eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

5

Skala och riv äpplena grovt på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med färskost, kanel, vaniljsocker och florsocker. Vispa smeten med en elvisp tills den blir mjuk.

6

Bre ut fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop två och två.