Kanelbullar med frosting

Kanelbullar med frosting

3 tEnkelt
86,80 kr
1 portion19,41 kr per portion
Klassiska kanelbullar är mångas favorit på fikabordet, dessa har dessutom fått sig en härligt krämig och god frosting på toppen!

1 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
1 mskKardemumma Mald
1 dlStrösocker
2 dlStandardmjölk
30 gJäst Söta Degar
7,5 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
Frosting
1 mskVaniljsocker
120 gMat & Bak Smör
3,5 dlFlorsocker
100 gFärskost Naturell
Fyllning
2 mskKanel Malen
2 dlFarinsocker
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Värm mjölken till ljummen temperatur (cirka 37 grader, men inte över) och häll ner den i bunken. Rör tills jästen har lösts upp. Lägg i resten av ingredienserna till degen, förutom smöret. Spara ett ägg, som är till att pensla bullarna.

2

Kör ihop degen långsamt med maskinens degkrok. Öka sedan farten lite och tillsätt smöret i omgångar. Kör degen i 10 minuter i maskinen. Då är den mjuk och elastisk, och har en glansig och fin yta. Skrapa ut degen på en mjölad arbetsyta och låt den vila under bakduk i 20 minuter.

3

Kavla ut degen till en rektangel, cirka 45 × 30 cm.

4

Bred ut rumsvarmt smör jämnt över degrektangeln.

5

Sprid ut farinsocker och kanel jämnt över degen.

6

Rulla ihop degen till en rulle. Börja rulla vid den långa sidan längst ifrån dig.

7

Skär rullen i 14 bitar.

8

Dra i degänden så att den hamnar på undersidan av varje bit. Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 1 ½ timme. Under tiden: Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion, och gör frostingen (se nedan).

9

Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i cirka 8 minuter, eller tills de har fått fin färg.

10

När bullarna kommer ut ur ugnen: Klicka på ungefär en matsked frosting på varje bulle och stryk ut den försiktigt. Låt bullarna svalna på plåten.

Frosting: Vispa med elvisp ihop smör, färskost och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt att vispa tills frostingen är fluffig och fin.

Receptet kommer ur boken "Cake Hero - recept för unga bagare" av Roy Fares. Boken ges ut av Bonnier Fakta.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt