Het kräftsoppa
Åse Falkman Fredrikson

Het kräftsoppa

20 minEnkelt
393,00 kr
4 portioner40,92 kr per portion
Läcker kräftsoppa från 56kilo.se! Denna underbara klassiker som är oerhört enkel att göra men som smakar desto mer avancerat! I detta recept har jag rotselleri för att ge soppan lite mer substans. Obs! Använd kräftost till soppan.

1 mskMat & Bak Smör
1 lVatten
50 gRotselleri
100 gFärskost Naturell
20 gDill - färsk
1 stSchalottenlök
1 krmCayennepeppar
150 gKräftstjärtar
0,5 dlVitt vin
400 gMjukost
3 mskSkaldjursfond Buljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 stMorötter
Instruktioner
1

Finhacka schalottenlöken, riv morötterna och tärna rotsellerin.

2

Låt grönsakerna fräsa i matfett i stor kastrull.

3

Tillsätt vatten, skaldjursfond, vin (kan uteslutas) och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den) och låt koka några minuter på medelvärme.

4

Lägg sedan i kräftost (mjukost) och crème fraiche och låt småputtra i 5 minuter.

5

Om soppan känns för tunn kan den redas med naturell färskost.

6

Stäng av plattan, servera och toppa med kräftstjärtar och hackad dill.

Receptet kommer från boken "Mina favoriter - Enkla recept för vardag och fest", Tukan förlag. Näringsvärde: 515 kcal, 20 g protein, 41 g fett, 10 g kolhydrater

Bild:

Åse Falkman Fredrikson