Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Hemlig kladdkaka

Foto: Niki Norberg Hemlig kladdkaka

Jag hittade ett liknande recept på den här kakan på nätet, och var tvungen att testa. Svarta bönor har aldrig varit någon favorit, så jag var skeptisk men ville ändå ge kakan en chans. Till och med barnen tycker att det är den allra bästa kladdkakan, så nu kan jag avslöja hemligheten ...

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Mixa bönorna.
Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet.
Vänd ner de hackade paranötterna i smeten.
Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor, om du vill.
Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

Tips!
Smält cirka 50 gram choklad (70 %) och pensla över kakan när den har svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan i bars. Perfekt till eftermiddagsfikat eller när du bara är sugen.

Receptet kommer från boken ”#Bakboken”, som är skriven av Alexandra Larsson, vinnare i Hela Sverige bakar 2014. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Niki Norberg.

Varor du kanske har hemma?

Ca 254,65 kr/port Summa 254,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst