Recept | Efterrätt och Godis | Ris, Gryn & Mjöl

Citronpaj i portionsformar

Foto: Jonas Hallqvist Citronpaj i portionsformar

Ett sprött pajskal fyllt med fantastisk god kräm där mascarponen hjälper till att skapa den perfekta balansen mellan det söta och syrliga.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Nyp samman mjöl och smör med fingertopparna. Tillsätt socker, salt, äggulor och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan göras i matberedare.
Pensla sex portionsformar, ca 8 cm i diameter, med olja. Fördela degen i formarna och tryck ut den i bottnarna och upp lite över kanterna. Rulla en kavel över kanterna och plocka bort överflödig deg. Ställ formarna i kylskåp i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pressa citronen så att du får 1,5 dl till 6 små pajer. Blanda citronsaft, skal och socker och rör om tills sockret löst sig. Blanda försiktigt ner ett ägg och en äggula i taget, tillsätt mascarponen och rör om till en slät smet.
Fördela citronfyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter.
Ta pajerna ur formarna och serverar dem, gärna ljumma, på en assiett. Pudra över lite florsocker.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 3 st ägg gulor av ägg
Ca 121,25 kr/port Summa 121,25 kr

Ett recept från:

Paulo Roberto

Det här receptet kommer från Paulo Robertos kokbok Paulo Roberto.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Paulo Roberto.<br/><br/>Skriv bara Paulo Roberto i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst