Chokladbollar

Chokladbollar

20 minEnkelt
196,75 kr
4 portioner20,25 kr per portion
Chokladbollar

1,5 mskSnabbkaffe
100 gMat & Bak Smör
200 gRiven kokos
150 gHasselnötter
50 gMörk Blockchoklad
2 mskVispgrädde
Instruktioner
1
  • vaniljpulver/smak

Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos (150g) och vaniljpulver i en bunke.

Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.

Förbered ett fat med kokos (50g) som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.

Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.

Serveras lämpligen direkt från kylen.