Bönburgare med tomat- och avokadosalsa i pitabröd
Mari Bergman

Bönburgare med tomat- och avokadosalsa i pitabröd

45 minEnkelt
347,35 kr
4 portioner33,00 kr per portion
Supergoda och festliga burgare gjorda på nyttiga bönor. Den friska och fräscha salsan passar perfekt till. (Tastelines vegokasse v30 2016)

Salsa
1 stRöd Paprika
1 tskHonung Flytande
1 stAvokado
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 stKvisttomater
0,5 tskSalt Fint
1 stPersilja - färsk
0,5 stCitron
Tillbehör
480 gPitabröd
100 gSalladsmix
Burgare
2 klyftaVitlök Vanlig
380 gSvarta Bönor
1 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
380 gKidneybönor
1 mskPotatismjöl
1 tskSpiskummin
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Burgare: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och grovhacka lök och vitlök. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Forma 4 st burgare med vattensköljda händer och lägg i en smord ugnsfast form. Pensla lite olja över burgarna och sätt in i ugnen ca 25-30 min.

3

Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika. Skala och finhacka rödlök och tärna avokadon. Blanda i en skål och tillsätt sköljd finhackad persilja, citronsaft och skal, honung, olja, salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Värm pitabröden 1 min i ugnen.

Fyll pitabröden med sallad, salsa och bönburgare. Ät och njut.

Näringsvärde: Kcal: 522 kcal, 22 g protein, 14 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell