Asiatiska köttbullar i jordnötssås med äggnudlar
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i jordnötssås med äggnudlar

30 minEnkelt
399,40 kr
4 portioner45,46 kr per portion
Lättlagad rätt med mycket smak! Saftiga köttbullar som serveras med jordnötssås, nudlar och råkostsallad.

Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
2 tskRapsolja
0,5 stLime
300 gRaw slaw
1 krmSalt Fint
300 gÄggnudlar
Köttbullar
0,5 mskRapsolja
1 tskSalt Fint
2 tskRöd Currypasta
1 dlKokosmjölk
1 klyftaVitlök Vanlig
500 gKöttfärs - Nöt
0,5 dlStröbröd
1 mskJapansk soja
Jordnötssås
0,5 stLime
2 mskJapansk soja
1 tskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
3 dlKokosmjölk
3 tskRöd Currypasta
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
2 tskRapsolja
1 dlJordnötssmör
Instruktioner
1

Köttbullar: Blanda ströbröd, kokosmjölk, soja, röd curry och salt i en skål. Låt svälla i 5 min. Skala och riv vitlök. Tillsätt riven vitlök och färs till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt.

2

Forma köttbullar och lägg på en tallrik. Bryn köttbullarna i olja i en varm stekpanna så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur köttbullarna ur stekpannan och lägg åt sidan.

3

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs vitlök och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, röd curry, soja och honung. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.

4

Smaka av såsen med limesaft och salt. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5-7 min.

5

Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

6

Blanda raw slaw med olja och limesaft. Smaka av med salt.

7

Finhacka persiljan och strö över köttbullarna i såsen.

8

Servera köttbullarna i jordnötssås med nudlar och raw slaw vid sidan av.

Näringsvärde: 931 kcal, 46 g protein, 48 g fett, 75 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir