Aromatisk Pho-soppa

Aromatisk Pho-soppa

30 minEnkelt
464,40 kr
4 portioner49,43 kr per portion
När jag reste i Laos och Vietnam för ett tiotal år sedan blev jag mycket förtjust i pho-soppan med sin fräscha och intensiva smak. Soppan serverades på varje rastplats och i varje litet stånd längs vägen. Det här är ett ganska fritt recept där du kan tillsätta valfria primörer, vad som helst som blivit över i kylens grönsakslåda, i trädgårdslandet eller bland örterna på fönsterbrädan. Den fina smaken kräver en bra buljong, så överväg att göra egen. (Passar dig som följer 5:2-dieten)

0,25 stKoriander - färsk
4 stLimeblad
200 gKungsräkor
2 tskFärsk ingefära
1 stLime
1 tskPalmsocker
1,5 stFiskbuljong
0,25 stMynta - färsk
2 stCitrongräs Färsk
3 mskFisksås - Asiatisk
0,25 stThaibasilika
Instruktioner
1

Tag bort de yttre bladen från citrongräset och finhacka den inre stjälken. Stöt citrongräs, riven ingefära och rivna kaffirlimeblad i en mortel. Lägg det i en stor kastrull tillsammans med buljongen(vatten + buljong, 1,5 L för fyra personer) och låt koka i 10 minuter. Tillsätt palmsocker, fisksås och pressad lime. Smaka av och kontrollera smakbalansen. Låt räkorna bli varma i buljongen. Garnera med örter och tunt skivad röd chili, och servera.

För att få en lite matigare soppa kan du tillsätta sockerärter, sugar snaps, strimlad färsk vitkål, remsor av morot, böngroddar, shiitakesvamp eller minimajs innan du lägger i räkorna.

Näringsinnehåll: 48 kalorier