Recept | Efterrätt och Godis | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Äppelkaka med punschgrädde

Äppelkaka med punschgrädde

Klassiskt recept på svensk äppelkaka med krämig punschgrädde. Denna mjuka kaka är särskilt svår att motstå och passar de flesta tillfällen, kafferep som kalas! Perfekt som avslutning till våra lika klassiska och urgoda Wallenbergare.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggen. Tryck ut degen i en pajform (ca 23 cm i diameter). Skala och klyfta äpplena. Lägg äpplena ovanpå degen i ett runt mönster. Strö över kanel. Grädda ca 30 min. Låt kakan svalna.

Punschgrädde: Häll mjölken i en skål. Dela äggen och separera gulan från vitan, tillsätt socker och äggulor under vispning. Sjud såsen under vispning i vattenbad (sätt skålen i en kastrull med kokande vatten). Rör hela tiden tills såsen tjocknar. Lyft upp skålen ur kastrullen och fortsätt vispa ett tag tills såsen svalnat något. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i såsen. Smaksätt såsen med punsch.

Pudra kakan med florsocker och servera den med punschsås.

Ca 173,60 kr/port Summa 173,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst