Äppelkaka - allergivänlig

Äppelkaka - allergivänlig

45 minEnkelt
111,20 kr
8 portioner4,03 kr per portion
God äppelkaka. Välj laktosfritt smör för att få en kaka helt utan laktos, soja och ägg.

Äpplen
2 mskPärlsocker
1 tskKanel
4 stÄpplen
Kaksmet
3 dlVetemjöl
1,5 dlHavredryck Naturell
2 tskBakpulver
1,5 dlStrösocker
100 gMat & Bak Smör
Övrigt
0,25 gMat & Bak Smör
0,5 dlMannagryn
Instruktioner
1

Övrigt: Smörj en kakform och bröa den med mannagryn.

2

Kaksmet: Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.

3

Finfördela det rumstempererade margarinet med en gaffel, eller med fingertopparna, i mjölblandningen tills det blir en grynig massa.

4

Tillsätt havremjölken och rör ihop till en smet.

5

Äpplen: Skala, kärna ur och skiva äpplena.

6

Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten. Strö på kanel och pärlsocker,

7

Grädda mitt i ugnen i 200 graders värme ca 25-30 minuter.

NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1334 kJ 319 KCAL 55g KOLHYDRATER 4g PROTEIN 8g FETT