Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad fläskfilé med tabbouleh & sweet chilidipp
Mari Bergman

Grillad fläskfilé med tabbouleh & sweet chilidipp

45 minEnkelt
297,05 kr
4 portioner51,93 kr per portion
På menyn denna vecka finner du många grillmöjligheter. Fläskfilén är en rätt som bara blir extra goda av lite grillsmak.(Familjematkassen v31 2012)

Tabbouleh
1 stRöd Paprika
3 stStjälkselleri
0,5 stCitron
1 stMynta - färsk
250 gCouscous
Marinad
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
2 mskOlivolja
Dipp
0,5 tskSalt Fint
200 gYoghurt för Matlagning
1 dlSweet Chili
2 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskytterfile Färsk
Instruktioner
1

Marinad: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och svartpeppar. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och blanda tillsammans med marinaden i en bunke.

2

Tabbolueh: Tillred couscousen enligt anvisning på paketet och spola den sedan kall.

3

Skölj paprikan och sellerin. Skär dem i små bitar och blanda med couscousen. Finhacka myntan och blanda ner i couscoussalladen. Pressa över citronsaften och tillsätt olivolja. Salta och peppra efter smak.

4

Stek fläskfilébitarna i en varm panna i lite olja på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin stekyta.

5

Dipp: Blanda yoghurten med sweetchilisås. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 568 KCAL 52g Protein 16g Fett 50g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd