Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Havrebiffar | ||
200 g | Havreburgare | |
1 msk | Olivolja | |
Broccolisallad | ||
75 g | Valnötter | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
625 g | Broccoli Färsk | |
62 g | Salladslök | |
1 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
Dressing | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
3 krm | Salt Fint | |
2,5 msk | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Vegansk majonnäs | |
2,5 msk | Strösocker |
Havrebiffar: Blanda samman havreburgarmixen enligt anvisning på förpackningen och låt den svälla.
Dressing: Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, strösocker, salt och svartpeppar i en skål.
Broccolisallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Spola grynen kalla i ett durkslag.
Skär broccolin i mindre buketter. Skala stammen och skär den i tunna skivor. Tärna äpplet och strimla salldslöken. Grovhacka valnötterna. Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Blanda broccolisalladen med grynen och dressingen ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Havrebiffar: Forma biffar av havreburgarmixen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min/sida. Servera biffarna tillsammans med broccolisalladen.
Näringsvärde: 867 kcal, 19 g protein, 54 g fett och 68 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko