Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled porkburgare i briochebröd med pico de gallo
Mari Bergman

Pulled porkburgare i briochebröd med pico de gallo

30 minEnkelt
358,10 kr
4 portioner 41,20 kr per portion
Smakpanelens favorit blev utan tvekan de lättlagade burgarna med pulled pork och pico de gallo. Pico de gallo är en syrlig och fräsch tomatsalsa som verkligen sätter pricken över i:et på denna smarriga rätt. Smaklig måltid!(Tastelines matkasse v18 2017 & Tastelines 2-personerskasse v18 2017)

Burgare
200 gHamburgerbröd
550 gPulled Pork
50 gSkivad Ost
0,5 stKrispsallat
Pico de gallo
0,5 stRödlök
1 stLime
0,5 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
0,25 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 stVanliga Tomater
Coleslaw
1 krmSalt
3 mskOlivolja
1,5 mskVit balsamvinäger
1 stÄpplen
500 gVitkål
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Burgare: Sätt ugnen på 175 grader och tillred pulled porken enligt anvisning på förpackningen.

2

Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skala och finhacka löken. Blanda i en skål och tillsätt finhackad basilika, skal- och limesaft, salt, peppar och olivolja. Blanda om ordentligt och låt stå till servering.

3

Coleslaw: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Strimla eller riv äpplet. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och massera kålen ordentligt med händerna.

4

Burgare: Skölj och riv loss salladsblad.

5

Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.

6

Montering: Stek bröden i lite smör i en stekpanna om du vill. Lägg ett salladsblad på undre delen och toppa med pulled pork, en ostskiva och pico de gallo. Lägg på den övre delen av brödet och servera med coleslaw.

Näringsvärde: 613 kcal, 14 g protein, 31 g fett, 47 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist