Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Saltgurka | |
1 st | Tomater | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
0,5 st | Krispsallat | |
Karamelliserad rödlök | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Smör | |
2 st | Rödlök | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Strösocker | |
Burgare | ||
220 g | Veg. Hamburgare | |
1 msk | Olivolja | |
Tryffelmajonnäs | ||
0,5 tsk | Tryffelolja | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Majonnäs |
Värm ugnen till 125 grader. Gör 4 st enkelburgare eller 2 st dubbelburgare. Receptet är näringsberäknat på 2 st dubbelburgare.
Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i smör på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.
Tryffelmajonnäs: Blanda majonnäs med tryffelolja, salt och peppar.
Burgare: Stek burgarna i olja i ca 3-4 min/sida.
Tillbehör: Värm bröden i ugnen om du vill ha dem lite varma. Skölj salladsblad. Skölj och skiva tomat. Skiva 1-2 saltgurkor.
Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare, tomatskivor och gurkskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Servera burgarna med extra saltgurka vid sidan av.
Näringsvärde: 1105 kcal, 26 g protein, 74 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria