Gå vidare till huvudinnehåll
Torsk med fetaostpesto och karamelliserade tomater
Mari Bergman

Torsk med fetaostpesto och karamelliserade tomater

30 minEnkelt
375,35 kr
4 portioner 64,85 kr per portion
Gratinerad torsk i ugn med smak av pesto och fetaost. Går snabbt att laga och smakar underbart gott!

Fisk
600 gTorskrygg
0,75 tskSalt
Karamelliserade tomater
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt
1,5 mskOlivolja
250 gKörsbärstomater
1 tskStrösocker
Tillbehör
800 gPotatis Fast
Pesto
50 gValnötter
0,5 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
150 gFetaost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3

Karamelliserade tomater: Skölj tomaterna och ta bort alla gröna kvistar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper i botten.

4

Ringla över olja. Strö över socker och salt, rör om ordentligt med händerna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.

5

Pesto: Skölj basilikan. Finhacka basilika och valnötter och lägg i en skål. Smula ned fetaosten i skålen och tillsätt lite olja. Rör om ordentligt.

6

Fisk: När tomaterna är klara, ta ut dem ur ugnen och lägg torsken på toppen av tomaterna. Salta fisken.

7

Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills fisken är färdig.

8

Potatis: Pressa den kokta potatisen i en potatispress.

Servera fisken med pressad potatis och de karamelliserade tomaterna

Näringsvärde: Kcal: 520 Fett: 23 g Protein: 38 g Kolhydrater: 37 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell