Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fisk | ||
| 600 g | Torskrygg | |
| 0,75 tsk | Salt | |
| Karamelliserade tomater | ||
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 1 krm | Salt | |
| 1,5 msk | Olivolja | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| Tillbehör | ||
| 800 g | Potatis Fast | |
| Pesto | ||
| 50 g | Valnötter | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 150 g | Fetaost | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Karamelliserade tomater: Skölj tomaterna och ta bort alla gröna kvistar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper i botten.
Ringla över olja. Strö över socker och salt, rör om ordentligt med händerna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
Pesto: Skölj basilikan. Finhacka basilika och valnötter och lägg i en skål. Smula ned fetaosten i skålen och tillsätt lite olja. Rör om ordentligt.
Fisk: När tomaterna är klara, ta ut dem ur ugnen och lägg torsken på toppen av tomaterna. Salta fisken.
Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills fisken är färdig.
Potatis: Pressa den kokta potatisen i en potatispress.
Servera fisken med pressad potatis och de karamelliserade tomaterna
Näringsvärde: Kcal: 520 Fett: 23 g Protein: 38 g Kolhydrater: 37 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell

297,62 kr /kg

143,80 kr /kg

24,39 kr /kg

275,00 kr /kg

179,67 kr /kg

173,00 kr /kg

29,17 kr /kg

0,83 kr /st

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

22,95 kr /kg