Gå vidare till huvudinnehåll
Rucolasallad med rostade valnötter och päron

Rucolasallad med rostade valnötter och päron

10 minEnkelt
248,10 kr
4 portioner 37,44 kr per portion
Sallad som passar utmärkt till grillat!

Sallad
100 gGetost, Chevre
320 gRuccolasallat
0,5 stPäron Kaiser
0,25 dlValnötter
Vinägrett
0,25 dlVit balsamvinäger
0,25 stPersilja - färsk
0,75 dlOlivolja, Extra Virgin
0,25 stPäron Kaiser
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskStrösocker
Instruktioner
1

Vinägrett: Blanda vinäger, finhackad vitlök och socker. Häll långsamt i olja under omrörning. Skala och finhacka päron och blanda ner.

Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar och ställ den åt sidan.

Sallad: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda valnötter med lite olja och salt i en skål och häll ut på en långpanna. Rosta i ugnen 5-10 minuter och låt sedan svalna.

Tvätta och torka rucolan. Blanda den med vinegrette. Häll på valnötter, skivat päron och smula över getost. Servera på kylda tallrikar.