Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri löjromspizza
Jessica Frej

Glutenfri löjromspizza

3 tMedel
981,50 kr
4 portioner 96,22 kr per portion
Glutenfri löjromspizza - ett måste att testa när du vill unna dig något riktigt gott och lyxigt! Receptet är beräknat till 4 pizzor men pizzadegen går bra att spara i kyl ett par dagar om du endast vill baka ut två pizzor, kanske till en romantisk middag för två? Tips: Vill du att pizzan ska bli klar snabbare kan du använda färdig pizzadeg istället.

Pizzadeg
110 gBovetemjöl
15 gFiberhusk
10 gJäst Original Färsk
60 gMajsstärkelse
400 gVatten
0,5 tskSalt
50 gRismjöl
Fyllning
2 krmSalt
300 gCitron, (2 st)
0,5 stDill - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
4 dlCreme Fraiche Naturell
2 stSilverlök
100 gLöjrom
200 gVästerbottensost, (4 dl)
Till utbakning
0,5 dlRismjöl
Instruktioner
1

Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

2

Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

3

Zesta citronen och lägg den i en skål. Skiva silverlöken tunt och lägg i skålen och pressa över citronsaft. Låt stå 10 minuter

4

Sätt ugnen på 225 grader.

5

Bred ut crème fraiche på två pizzabottnar. Salta och peppra lite samt strö över riven västerbottenost. Grädda pizzorna i 10 minuter.

6

Sprid ut silverlöken på pizzan. Strö över lite dill och klicka ut löjrommen. Servera och njut!

Bild:

Jessica Frej