Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzadeg | ||
110 g | Bovetemjöl | |
15 g | Fiberhusk | |
10 g | Jäst Original Färsk | |
60 g | Majsstärkelse | |
400 g | Vatten | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Rismjöl | |
Fyllning | ||
2 krm | Salt | |
300 g | Citron, (2 st) | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Silverlök | |
100 g | Löjrom | |
200 g | Västerbottensost, (4 dl) | |
Till utbakning | ||
0,5 dl | Rismjöl |
Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.
Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.
Zesta citronen och lägg den i en skål. Skiva silverlöken tunt och lägg i skålen och pressa över citronsaft. Låt stå 10 minuter
Sätt ugnen på 225 grader.
Bred ut crème fraiche på två pizzabottnar. Salta och peppra lite samt strö över riven västerbottenost. Grädda pizzorna i 10 minuter.
Sprid ut silverlöken på pizzan. Strö över lite dill och klicka ut löjrommen. Servera och njut!
Bild:
Jessica Frej
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kalixlöjrom Fryst 250g Bröderna Perssons Piteå