Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Coleslaw | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Spetskål | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
320 g | Tortilla | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Lime | |
Blomkål | ||
0,5 msk | Spiskummin | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Blomkål Färsk | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt |
Coleslaw: Skölj och finstrimla spetskålen. Skala och riv morötterna och skölj och riv äpplet. Blanda i hop i en skål tillsammans med yoghurt, balsamvinäger, honung, salt och peppar.
Blomkål: Skär blomkålen i små buketter. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs blomkålsbuketterna tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chiliflakes och oregano på medelhög värme. Fräs så att blomkålen mjuknar och får lite färg, ca 5 min. Krydda med salt efter smak och tillsätt honungen. Blanda om och sänk värmen.
Tillbehör: Tärna avokadon smått och skölj och grovhacka koriandern.
Fyll tortillabröd med coleslaw och stekt blomkål. Toppa med avokado och koriander. Pressa lite extra lime över om du vill. Vik ihop, ät och njut!
Näringsvärde: 420 kcal, 10 g protein, 15 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria