Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Getostdipp | ||
1 krm | Svartpeppar | |
170 g | Getost, Chevre | |
1 msk | Färsk timjan | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
Skördesallad | ||
200 g | Rödbetor | |
200 g | Gulbetor | |
200 g | Polkabetor | |
1 st | Persilja | |
1 st | Citron | |
3 krm | Salt | |
150 g | Sugarsnaps | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Morötter | |
1 st | Broccoli | |
65 g | Salladsmix | |
Pankopanerade laxbollar | ||
400 g | Färsk laxfilé | |
1 dl | Panko | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
1 st | Citron | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Färsk timjan |
Pankopanerade laxbollar: Skär laxfilén i mindre bitar. Lägg laxbitar, ägg och vitlöksklyfta i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal plus 1 msk citronsaft, timjanblad, salt och peppar. Mixa till en slät färs.
Lägg pankoströbröd på ett fat. Rulla bollar av laxfärsen med vattensköljda händer och vänd runt bollarna i pankoströbrödet.
Stek laxbollarna runt om i olivolja i ca 5-7 min.
Getostdipp: Mixa getost, yoghurt, honung, timjanblad, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.
Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.
Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor, gulbetor och rödbetor och hyvla långa remsor av morötterna.
Dela sugarsnapsen på längden och finhacka persiljan.
Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, morotsstrimlor och laxbollar.
Värm brödet i ugnen.
Servera skördesalladen och laxbollarna med getostdipp och varmt bröd.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1