Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingspett med sjögräsnudelsallad
Mari Bergman

Kycklingspett med sjögräsnudelsallad

30 minEnkelt
314,60 kr
2 portioner 71,78 kr per portion
Ingefära, soja, lime och mynta sätter smak på denna fräscha och lättlagade rätt med kyckling och sjögräsnudlar eller shiratakinudlar. Nudlarna är helt gluten- och fettfria. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kycklingspett
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
450 gKycklinglårfile Färsk
4 stGrillpinnar
1 mskFärsk ingefära
1,5 mskRapsolja
1 krmSalt
Nudelsallad
1 krmSvartpeppar Malen
0,75 mskRapsolja
1 stLime
1 stRöd Paprika
1 mskFärsk ingefära
0,5 stMynta - färsk
1 mskJapansk soja
100 gMorötter
100 gSugarsnaps
200 gShiratakinudlar
1 krmSalt
0,25 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kycklingspett: Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop soja, olja, riven ingefära, riven vitlök, salt och peppar i en skål och lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Låt marinera medan du gör salladen.

3

Sjögräsnudelsallad: Skölj nudlarna och lägg dem i en stor skål. Skala morötterna. Strimla morötter, sugarsnaps och paprika. Finhacka myntan och skala och riv ingefära. Blanda alltsammans med nudlarna och tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja, soja och honung. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

4

Kycklingspett: Trä kycklingen på spett och lägg på en plåt. Stek i ugnen i ca 12-15 min.

5

Servera kycklingspetten med sjögräsnudelsalladen och en limeklyfta.

Näringsvärde: 489 kcal, 49 g protein, 24 g fett, 15 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir