Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingspett | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Japansk soja | |
450 g | Kycklinglårfile Färsk | |
4 st | Grillpinnar | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1,5 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Nudelsallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 msk | Japansk soja | |
100 g | Morötter | |
100 g | Sugarsnaps | |
200 g | Shiratakinudlar | |
1 krm | Salt Fint | |
0,25 tsk | Honung Flytande |
Värm ugnen till 175 grader.
Kycklingspett: Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop soja, olja, riven ingefära, riven vitlök, salt och peppar i en skål och lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Låt marinera medan du gör salladen.
Sjögräsnudelsallad: Skölj nudlarna och lägg dem i en stor skål. Skala morötterna. Strimla morötter, sugarsnaps och paprika. Finhacka myntan och skala och riv ingefära. Blanda alltsammans med nudlarna och tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja, soja och honung. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kycklingspett: Trä kycklingen på spett och lägg på en plåt. Stek i ugnen i ca 12-15 min.
Servera kycklingspetten med sjögräsnudelsalladen och en limeklyfta.
Näringsvärde: 489 kcal, 49 g protein, 24 g fett, 15 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Nudlar Shirataki 270g Spicefield
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel