Gå vidare till huvudinnehåll
Havrefusilli med krämig spetskål och varmrökt lax

Havrefusilli med krämig spetskål och varmrökt lax

30 minEnkelt
489,35 kr
4 portioner 92,24 kr per portion
Spetskål har en mild och god kålssmak. Här serveras den i en krämig pastasås med vitt vin och färskost. Det hela toppas sedan med rökt lax och saltrostade, knapriga mandlar.

0,5 tskVitpeppar Malen
1 stSpetskål
0,5 stPurjolök
1 mskSmör
200 gFärskost Naturell
1 tskSalt
1 stGräslök - färsk
1 klyftaVitlök
300 gLax Varmrökt
1 dlMandlar rostade
100 gParmesanost
1 dlMatlagningsvin Vitt
400 gFusilli
1 stCitron
Instruktioner
1

Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock.

2

Dela och strimla spetskålen. Ansa, skölj och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Riv osten. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Finskär gräslöken. Grovhacka mandeln. Bryt laxen i mindre bitar med händerna.

3

Hetta upp en stor stekpanna med smör och/eller olja. Fräs kål och lök några minuter tills det börjar ta färg. Tillsätt vitlöken och fräs vidare någon minut. Slå på vinet (alternativt lika mycket vatten) och låt det koka in. Salta och peppra. Tillsätt färskosten och låt den puttra in några minuter. Rör ner citronskalet och hälften av gräslöken. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera havrefusillin tillsammans med den krämiga kålen och toppa med bitar av rökt lax och hackad mandel.