Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranspasta med fänkål & kallrökt lax
Korshags

Saffranspasta med fänkål & kallrökt lax

30 minMedel
442,70 kr
4 portioner 51,35 kr per portion
En snabb helgpasta med fänkål, vitt vin och saffran. Toppad med lax och pistage för extra guldkant.

200 gFänkål Färsk, (1 st)
1 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
3 mskSmör
0,5 gSaffran, (1 paket)
1,5 dlVitt vin
400 gSpaghetti & Bandpasta
100 gRiven Parmesanost, (2 dl finriven parmesan)
150 gKorshags kallrökt lax
0,5 dlPersilja - färsk, plockad
3 mskPistagenötter Skalade, rostade
1 krmSalt, (efter smak)
1 krmSvartpeppar, (efter smak)
Instruktioner
1

Strimla fänkålen tunt och stek ett par minuter i olivoljan i en stor panna. Skiva vitlöken och tillsätt till pannan tillsammans med 2 msk smör och saffran. Låt fräsa 2 minuter, höj värmen och häll på vinet. Låt puttra på låg värme 5 minuter.

2

Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men sparat 2 dl pastavatten.

3

Blanda ner pastan i såsen tillsammans med resten av smöret, parmesanen och pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär laxen i bitar och hacka pistagenötterna.

5

Toppa pastan med lax, persilja och pistage.