Gå vidare till huvudinnehåll
Smashed morot med parmesan
Mari Bergman

Smashed morot med parmesan

40 minEnkelt
111,80 kr
4 portioner18,97 kr per portion
Otroligt goda och krispiga morötter som kryddas med en god marinad och sedan rostas i ugnen tillsammans med parmesanost. Passar perfekt att servera som ett snack med en god dippsås eller som ett tillbehör istället för potatis.

700 gMorötter
2 klyftaVitlök
2 tskPaprikakrydda
1 tskSpiskummin
0,5 tskCayennepeppar
2 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
0,5 tskSalt Fint
100 gParmesanost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Skala morötterna och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Dela varje bit på längden.

3

Koka morötterna på medelvärme i ca 10-12 minuter så att det mjuknar men fortfarande är lite al dente.

4

Blanda ihop riven vitlök, paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, olivolja, en halv kruka finhackad persilja och salt.

5

Sila av vattnet och tillsätt morötterna till marinaden. Blanda om väl.

6

Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Finriv parmesanosten och sprid ut hälften jämnt över plåten. Fördela morötterna på plåten med lite mellanrum mellan varje morot. Tryck till varje morot med undersidan av ett glas. Strö resten av parmesanosten över morötterna och rosta i ugnen i ca 20 min tills de är gyllene och krispiga.

7

Lägg upp morötterna på ett fat och strö över lite extra hackad persilja.

8

Servera som ett snack med en god dippsås eller som ett tillbehör istället för potatis.

Bild:

Susanna Blåvarg