Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
700 g | Morötter | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
100 g | Parmesanost |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala morötterna och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Dela varje bit på längden.
Koka morötterna på medelvärme i ca 10-12 minuter så att det mjuknar men fortfarande är lite al dente.
Blanda ihop riven vitlök, paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, olivolja, en halv kruka finhackad persilja och salt.
Sila av vattnet och tillsätt morötterna till marinaden. Blanda om väl.
Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Finriv parmesanosten och sprid ut hälften jämnt över plåten. Fördela morötterna på plåten med lite mellanrum mellan varje morot. Tryck till varje morot med undersidan av ett glas. Strö resten av parmesanosten över morötterna och rosta i ugnen i ca 20 min tills de är gyllene och krispiga.
Lägg upp morötterna på ett fat och strö över lite extra hackad persilja.
Servera som ett snack med en god dippsås eller som ett tillbehör istället för potatis.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Spiskummin Malen 33g Kockens
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria