Gå vidare till huvudinnehåll
Kryddiga bönor i tomatsås med krämiga ägg
Mari Bergman

Kryddiga bönor i tomatsås med krämiga ägg

30 minMedel
118,85 kr
4 portioner23,24 kr per portion
Kryddiga bönor i tomatsås med krämiga ägg är både gott, prisvärt och lättlagat för hela familjen. Passar dessutom perfekt i matlåda.

Kryddiga bönor
4 stÄgg
380 gVita Bönor Stora
380 gKidneybönor
380 gKikärtor Kokta
500 gPasserade Tomater
0,5 dlVatten
2 mskOlivolja
2 tskSpiskummin
1 tskCayennepeppar
2 tskBasilika - torkad
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
6 klyftaVitlök
Tillbehör
340 gLibabröd
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Kryddiga bönor: Sila av spadet från bönor och kikärtor och spola i kallt vatten.

2

Skala och grovhacka vitlöken.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme i ca 5 min. Tillsätt spiskummin, cayennepeppar och basilika och fräs ytterligare i 1 minut.

4

Tillsätt passerade tomater, vatten samt bönor och kikärtor. Krydda med salt och peppar efter smak och låt bönorna puttra i såsen i ca 10 minuter.

5

Gör 4 st gropar i böngrytan och knäck i 1 ägg i varje grop. Lägg på ett lock och låt äggen sjuda i grytan i ca 5 minuter.

6

Värm en stekpanna med lite olja och stek bröden lite lätt på ena sidan.

7

Servera böngrytan tillsammans med stekt bröd.

Bild:

Susanna Blåvarg