Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsbollar | ||
1 msk | Japansk soja | |
0,5 msk | Röd Currypasta | |
1 st | Lime | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Färsk ingefära | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,3 st | Purjolök | |
500 g | Blandfärs | |
2 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Ströbröd | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
400 g | Kokosmjölk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
250 g | Edamamebönor |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färsbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.
Blanda färsen tillsammans med lök, ingefära, vitlök, chiliflakes, ägg, limesaft, salt, peppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.
Hetta upp en panna med olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.
Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca 1 tsk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.
Servera färsbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.
Näringsvärde: 869 kcal. 37 g protein, 50 g fett, 62 g kolhydrater
Bild:
Linnéa Swärd
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt