Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 st | Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 st | Rödlök | |
120 g | Bacon Skivat | |
50 g | Sötmandel Naturell | |
Frittata | ||
2 krm | Salt Fint | |
300 g | Potatis Fast | |
1 st | Rödlök | |
250 g | Ricottaost | |
2 msk | Olivolja | |
4 st | Ägg | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Mjölk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Pesto Grön |
Frittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka rödlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisskivorna i ca 2 min på båda sidor. Tillsätt löken och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och slå äggstanningen över potatisen. Dra med en gaffel utifrån och in mot mitten runt om i äggstanningen. Sänk värmen och låt frittatan steka sakta i pannan i ca 15 min. Klicka över peston och låt den steka ytterligare i 5 min tills frittatan är fast och fin.
Sallad: Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll över baconet på hushållspapper.
Skölj sallad och tomat. Tärna tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Grovhacka mandlarna.
Lägg upp sallad, tomater och lök på ett fat. Ringla över lite olja och balsamvinäger. Strö över hackade mandlar och bacon.
Servera potatisfrittan med salladen vid sidan av.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 665 kcal, 29 g protein, 19 g fett, 82 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria