Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Broccoli Färsk | |
0,5 st | Zucchini | |
145 g | Soltorkade Tomater | |
1 tsk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Rödlök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
650 g | Kyckling Minutfilé | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Kycklingfond | |
4 msk | Pesto Grön | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt |
Kycklinggryta: Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skär soltorkade tomater, zucchini, broccoli och paprika i mindre bitar. Hetta upp en stor gryta med olivolja och stek allting i några minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek några minuter i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak och lägg ner i grytan.
Tillsätt pesto, kycklingfond och vatten och koka ihop några minuter.
Tillsätt grädde och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Servera med färsk hackad basilika på toppen.
Näringsvärde: 545 kcal, 38 g protein, 40 g fett, 9 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt