Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
50 g | Salladsmix | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Surdegsbröd | |
Basilikadipp | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Grillade rotfrukter | ||
300 g | Palsternacka | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Flingsalt | |
400 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Olivolja | |
Saganaki | ||
1 msk | Olivolja | |
300 g | Saganaki |
Grillade rotfrukter: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär palsternacka och morot i mindre bitar. Skala och riv ingefära och vitlök. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Rosta i ugn ca 30-35 min.
Basilikadipp: Skölj basilikan och riv skalet av en halv citron. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
Sallad: Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.
Skär bort kanterna på 5 st brödskivor och skär dem sedan i kuber. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek brödkrutongerna gyllene. Häll sedan över dem på lite hushållspapper.
Saganaki: Skär osten i skivor. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek ostskivorna på båda sidor tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett fat och toppa med stekt saganaki och krutonger. Servera med basilikadipp.
Näringsvärde: 461 kcal, 34 g protein, 29 g fett, 14 g kolhydrater
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria