Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
600 g | Torskfilé | |
140 g | Pesto Grön | |
Svampfräs | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Färska champinjoner | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Torkad oregano | |
Parmesanmos | ||
3 dl | Mjölk | |
100 g | Grana Padano | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader.
Parmesanmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Fisk: Lägg fiskfiléerna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och bred på peston. Sätt in plåten i ugnen i 15-20 minuter.
Svampfräs: Koka haricots verts i 2 minuter i lättsaltat vatten, spola dem kallt. Skiva champinjonerna och hacka vitlöken. Bryn champinjonerna i olivolja tillsammans med vitlöken. Vänd ner haricots vertsen och smaka av med oregano, salt och peppar.
Parmesanmos: Värm mjölken till strax under kokpunkten. Häll av vattnet från potatisen och mosa potatisen med en gaffel, vispa i mjölken med en ballong- eller elvisp. Riv grana padanon och rör ner den i moset, salta och peppra efter smak.
Servera fisken med parmesanmos och svampfräs.
Retusch: Maddzan Lindblad
Näringsvärde: 754 kcal. 48 g protein, 36 g fett, 55 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta