Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
700 g | Färskpotatis | |
Spenat | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Rödlök | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Salt Fint | |
2 msk | Smör | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
200 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Salt Fint | |
600 g | Färsk laxfilé | |
1 msk | Citron |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och koka i saltat vatten.
Lax: Lägg laxen i en ugnsfast form och skär 4 snitt längs med laxfilén om den är hel. Salta och peppra lite lätt efter smak.
Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Pressa i citronsaft och tillsätt finhackad persilja. Tillsätt en nypa salt och peppar och bred röran över laxen. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Spenat: Skölj spenaten och skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat i smöret i en varm panna. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg upp i en skål. Strö över hackade mandlar.
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat.
Näringsvärde: 745 kcal, 39 g protein, 49 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant