Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Snabbpicklade grönsaker | ||
2 msk | Ättiksprit | |
2 msk | Strösocker | |
3 krm | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
250 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
3 msk | Vatten | |
0,5 st | Gurka | |
Tillbehör | ||
200 g | Basmatiris | |
Zataysås | ||
1,5 tsk | Chilipeppar Röd | |
10 g | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung Flytande | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 msk | Japansk soja | |
150 g | Jordnötter Rostade | |
1 msk | Rapsolja | |
Tofu | ||
500 g | Tofu | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Rapsolja |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Snabbpicklade grönsaker: Skölj och skiva gurkan tunt. Skala och skiva morötter och rödlök tunt. Skölj och skiva chilipepparn. Lägg allting i en skål. Blanda ihop ättiksprit, vatten salt och socker i en kastrull på spisen så att sockret löser sig. Tillsätt till grönsakerna och låt det stå och dra till servering.
Zataysås: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin. Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök, ingefära och chili några sekunder så att det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter, honung, soja och peppar. Låt det stå och puttra på svag värme tills du får en tjock krämig sås, ca 15 min.
Tofu: Skär varje tofubit i 4 bitar på längden. Salta lite lätt och gnid in dem i lite olja. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och grilla/stek tofubitarna så att de får en fin stekyta.
Servera tofun med zataysås, ris och picklade grönsaker.
Näringsvärde: 798 kcal, 27 g protein, 52 g fett, 50 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria