Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pommes frites | ||
2 st | Bakpotatis | |
5 dl | Frityrolja | |
1 tsk | Salt Fint | |
Ostron | ||
8 st | Ostron, (800 g) | |
Sherryvinägrett | ||
1 tsk | Sriracha | |
1 msk | Äppelcidervinäger | |
0,5 st | Äpple Granny Smith, (1 msk) | |
3 msk | Sherryvinäger | |
0,5 st | Rödlök, (1 msk) | |
1 msk | Olivolja | |
Baconemultion | ||
0,5 msk | Senap | |
1,5 krm | Salt Fint | |
1 msk | Sherryvinäger | |
70 g | Bacon Skivat | |
1 dl | Solrosolja |
Sherryvinägrett: Finhacka rödlök och äpple. Blanda alla ingredienser i en skål.
Baconemultion: Strimla baconet och stek det i stekpanna. Hacka baconet och lägg i en mixer. Tillsätt senap och vinäger. Droppa i oljan under tiden mixern är igång.Smaka av med salt.
Öppna ostronen och lägg dem på tidningspapper. Droppa i vinägrett precis innan de ska serveras eller servera vinägretten i en skål bredvid.
Servera ostronen tillsammans med pommes frites och baconemultion.
Hemgjorda pommes frites: Skär potatisarna i ½–1 cm tjocka stavar. Värm oljan till cirka 170 grader och fritera potatisen i omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över salt.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ostron Fine De Claire No3 Bergfalk
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini