Gå vidare till huvudinnehåll
Ostron med äppelvinägrett, baconemultion och pommes frites
Kokbok

Ostron med äppelvinägrett, baconemultion och pommes frites

30 minEnkelt
575,05 kr
4 portioner50,19 kr per portion
Perfekt finger food till drinken. Ger en riktigt lyxig sommarkänsla! Receptet är hämtat ur boken "Fun dining" av Elisabeth Johansson (Massolit).

Pommes frites
2 stBakpotatis
5 dlFrityrolja
1 tskSalt Fint
Ostron
8 stOstron, (800 g)
Sherryvinägrett
1 tskSriracha
1 mskÄppelcidervinäger
0,5 stÄpple Granny Smith, (1 msk)
3 mskSherryvinäger
0,5 stRödlök, (1 msk)
1 mskOlivolja
Baconemultion
0,5 mskSenap
1,5 krmSalt Fint
1 mskSherryvinäger
70 gBacon Skivat
1 dlSolrosolja
Instruktioner
1

Sherryvinägrett: Finhacka rödlök och äpple. Blanda alla ingredienser i en skål.

2

Baconemultion: Strimla baconet och stek det i stekpanna. Hacka baconet och lägg i en mixer. Tillsätt senap och vinäger. Droppa i oljan under tiden mixern är igång.Smaka av med salt.

3

Öppna ostronen och lägg dem på tidningspapper. Droppa i vinägrett precis innan de ska serveras eller servera vinägretten i en skål bredvid.

4

Servera ostronen tillsammans med pommes frites och baconemultion.

5

Hemgjorda pommes frites: Skär potatisarna i ½–1 cm tjocka stavar. Värm oljan till cirka 170 grader och fritera potatisen i omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över salt.

Bild:

Susanna Blåvarg