Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad oregano | |
0,75 tsk | Salt Fint | |
10 g | Chilifrukter, (0,2 st) | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
370 g | Körsbärstomater Konserverade | |
Wallenbergare | ||
1 dl | Standardmjölk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsk | Salvia - torkad | |
1 tsk | Salt Fint | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Smör | |
150 g | Citron, (1 st) | |
400 g | Kalvfärs | |
2 msk | Potatismjöl | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
2 krm | Salt Fint | |
800 g | Färskpotatis |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Koka upp saltat vatten till broccolin. Skölj och dela broccolin i buketter. Koka buketterna lite lätt strax innan servering.
Wallenbergare: Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färsen och finhackade basilikablad. Blanda runt och forma biffar.
Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sås: Skölj och finhacka chili och skala och finhacka vitlöken. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer direkt i pannan. Tillsätt grädde och blanda runt. Smaka av och slå sedan såsen över biffarna.
Servera wallenbergarna tillsammans med nykokt färskpotatis och lättkokt broccoli.
Näringsvärde: 603 KCAL 26 G PROTEIN 36 G FETT 39 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kalvfärs 15% 500g AG Bergfalk
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1