Currygryta med mandeltopping
Mari Bergman

Currygryta med mandeltopping

30 minEnkelt
197,05 kr
2 portioner29,41 kr per portion
En vacker vegansk gryta med mycket smak som passar utmärkt att äta en höst- eller vinterkväll. Mandelspånen som grytan toppas med blir pricken över i:et. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
25 gSötmandel Spån
Currygryta
0,5 tskSalt Fint
0,5 stBlomkål
250 mlKokosgrädde
2 krmCayennepeppar
0,5 tskCurry
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSpiskummin
1 stTomater
0,5 dlVatten
0,5 mskGrönsaksbuljong
0,5 stCitron
380 gKikärtor Kokta
0,5 mskRapsolja
30 gFärsk bladspenat
0,5 stGul lök
Instruktioner
1

Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och blomkål tillsammans med spiskummin, curry, gurkmeja och cayennepeppar i ca 1 min under omrörning.

3

Tillsätt kokosgrädde, tomater, kikärtor, buljong och vatten. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med salt och citronsaft.

4

Vänd ner spenat i grytan och lägg upp i skålar. Toppa med mandelspån och servera.

Näringsvärde: 473 kcal, 18 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir