Gå vidare till huvudinnehåll
Saffrans- och äppelchutney på selleristjälkar eller på kex
Mari Bergman

Saffrans- och äppelchutney på selleristjälkar eller på kex

45 minEnkelt
180,70 kr
1 portion133,43 kr per portion
God och enkel äppelchutney med smak av saffran.

500 gStjälkselleri
2 mskHonung Flytande
1 gSaffran
100 gMatkex
0,5 mskÄppelcidervinäger
1 stRödlök
2 mskSmör
300 gSvenska Äpplen
1 dlVatten
2 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Skala äpple, rödlök och ingefära. Skär ner äpplet i tunna klyftor och finstrimla rödlöken. Grovhacka ingefäran.

2

Smält smöret i en kastrull och fräs äpple, rödlök och ingefära tillsammans med saffran. Tillsätt äppelcidervinäger, vatten och honung och låt det småputtra under lock i ca 30 min. Rör om lite då och då.

3

Servera chutneyn på selleristjälkar eller på dina favoritkex.

Recep: Mari Bergman