Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grillspett | ||
1 krm | Salt Fint | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
8 st | Grillpinnar | |
0,5 st | Lime | |
1 msk | Honung Flytande | |
1,5 msk | Japansk soja | |
1 st | Röd Paprika | |
3 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
0,5 st | Romansallat | |
Passionssalsa | ||
1 st | Passionsfrukt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 st | Färsk persika | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Avokado | |
2 tsk | Rapsolja |
Sätt ugnen på 175 grader.
Grillspett: Skala vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda ihop med olja, soja, honung och limesaft i en bunke.
Skär paprikan i spettvänliga bitar. Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor och skär den i bitar. Blanda paprikabitar och fläskytterfilébitar med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra spetten lite lätt efter smak.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och lägg upp i en skål.
Grillspett: Stek spetten i lite olja runt om i en het panna (eller grilla på utegrillen) så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min.
Passionssalsa: Skölj persikorna och tärna smått. Tärna avokadon och blanda samman i en skål. Tillsätt passionsfruktskärnor samt limeskal- och saft, honung och olja. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.
Servera grillspetten med ris, sallad och passionssalsa.
Näringsvärde: 639 kcal, 38 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack