Pannkakstårta med hallongrädde och apelsinsocker
Mathem

Pannkakstårta med hallongrädde och apelsinsocker

30 minEnkelt
241,65 kr
8 portioner13,25 kr per portion
En barnsligt god tårta på pannkakor som du kan förbereda tidigare på dagen. Låt den stå inplastad i kylen och garnera vid servering. Fler pannkaksrecept: Pannkakstårta, Semmelpannkakstårta

Pannkakor
0,5 tskSalt Fint
6 dlMellanmjölk
2,5 dlVetemjöl
2 mskMat & Bak Smör
3 stÄgg
Hallongrädde
3 dlVispgrädde
3 dlHallon
Garnering
1 dlBlåbär
1 dlHallon Färska
Apelsinsocker
1 stApelsin
0,5 dlStrösocker
Instruktioner
1

Gör apelsinsockret först: Riv det gula skalet av apelsinen och blanda ihop med strösockret.

2

Pannkakor: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Vispa sedan i resten av mjölken, ägg och salt.

3

Smält smöret i en stekpanna och häll ner i smeten.

4

Grädda 8 pannkakor i stekpannan och låt dem kallna.

5

Vispa upp grädden och blanda i hallonen. Lägg ut en pannkaka på ett fat och strö över apelsinsocker. Bred på hallongrädde och varva på det viset till en tårta. Avsluta med ett lager hallongrädde och garnera med färska bär.