Pannkakstårta
Kokbok

Pannkakstårta

2 tEnkelt
440,50 kr
6 portioner33,77 kr per portion
Sockerdricka och sirap ger härligt frasiga pannkakor till den här pannkakstårtan. Dekorera med dina favoriter och du kan snart ställa fram en riktigt snygg skapelse på bordet! Fler pannkaksrecept: Semmelpannkakstårta, Pannkakstårta med hallongrädde och apelsinsocker. Receptet kommer från boken "Tårtor med Linus" skriven av Linus Larsson. Boken ger ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.

Pannkakor
25 gMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
7,5 dlVetemjöl
8 stÄgg
3 dlLäsk liten
12 dlStandardmjölk
1 dlSirap Ljus
Färskostfyllning
1 dlHallonsaft
1 mskVaniljpulver
200 gMascarpone
3 dlVispgrädde
0,5 dlStrösocker
Nutellafrosting
2 mskNötsmör
100 gMascarpone
50 gMat & Bak Smör
2 dlFlorsocker
Instruktioner
1

Knäck äggen i en bunke och tillsätt sirap, salt och hälften av mjölet. Vispa ihop till en klumpig smet.

2

Tillsätt resten av mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt eventuellt lite av mjölken om smeten blir för tjock för att vispa helt klumpfri.

3

Vispa ner mjölken några deciliter i taget. Vispa sedan ner sockerdrickan lite i taget så att den inte bubblar över.

4

Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna i en stekpanna på medelvärme. Vill du vara säker på att få runda fina pannkakor kan du ställa springformen i stekpannan och hälla smeten i formen. När pannkakan har gräddats på första sidan är det bara att skära loss den längs med kanterna, ta bort formen och därefter vända den och grädda andra sidan.

5

Vispa alla ingredienser till färskostfyllningen till en krämig och luftig konsistens med elvisp i en bunke. Obs! Hallonsaften ska vara koncentrat, ej utspädd med vatten. Om du vill färga fyllningen är det bara att tillsätta några droppar hushållsfärg.

6

Gör nutellafrostingen. Vispa rumsvarmt smör vitt med elvisp i en bunke. Tillsätt mascarpone och vispa slätt.

7

Tillsätt nutella och sedan florsocker. Vispa till en len och blank frosting.

8

Klä insidan av en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och se till att papperet sticker upp en bit över formens kant.

9

Varva pannkakor och ett tunt lager färskostfyllning, det är viktigt att inte använda för mycket för då börjar lagren glida. Ställ in formen i kylskåpet i 1 timme så att tårtan sätter sig.

10

Ta bort springformens kant och bred nutellafrosting ovanpå, låt gärna frostingen rinna ner över kanterna. Ställ in tårtan en stund i kylskåpet igen så att den blir stadig.

11

Dekorera med färska bär, ditt favoritgodis, chokladsås, marshmallows, strössel – ja det är bara fantasin som sätter gränserna!

Bild:

Frida Wismar