Shakesallad med spenat, jordgubbar och getost
Carina Hejde

Shakesallad med spenat, jordgubbar och getost

15 minEnkelt
233,65 kr
2 portioner49,15 kr per portion
Lägg salladsingredienserna i olika lager i en burk med lock - både snyggt och praktiskt att ta med på en picknick eller som matlåda till jobbet. Vid servering är det bara att tillsätta dressingen och skaka burken så blandas alla härliga ingredienser.

Shakesallad
250 gJordgubbar Färska
250 gEdamamebönor
50 gPumpakärnor
1 stMatvete Konserverad
65 gFärsk bladspenat
100 gGetost, Chevre
1 stGul Paprika
Dressing
2 mskOlivolja
0,75 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sila av matvetet och spola i kallt vatten. Tärna paprika. Halvera jordgubbarna.

2

Ta fram 2 glasburkar och fördela matvete i botten och fyll på med sojabönor, paprika, spenat, jordgubbar, getost och pumpafrön. Sätt på lock och ställ kallt.

3

Blanda ihop olja, vit balsamvinäger, honung, salt och peppar i en separat skål med lock.

4

Ta med din shakesallad och dressing ut på picknick eller som matlåda till jobbet.

Näringsvärde: 763 kcal, 30 g protein, 41 g fett, 59 g kolhydrater

Bild:

Petter Fällström