Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt fisk med gyllene mos
Mari Bergman

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

30 minEnkelt
305,70 kr
4 portioner40,75 kr per portion
En trevlig vardagsrätt som du enkelt svänger ihop. Moset får en härlig färg och smak av soltorkade tomater och grana padano.

Tillbehör
250 gBroccoli Färsk
Fisk
600 gKoljafile
1 mskSmör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Gyllene mos
1 krmSvartpeppar Malen
50 gGrana Padano
70 gSoltorkade Tomater
1 krmSalt Fint
700 gPotatis Mjölig
50 gSmör
2 mskMellanmjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Gyllene mos: Skala och dela potatisen på mitten. Koka i saltat vatten ca 15 min.

3

Finhacka de soltorkade tomaterna och riv grana padano. Lägg åt sidan.

4

Fisk: Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar efter smak. Ringla över lite olja och klicka lite smör över fisken. Sätt in i ugnen ca 10-12 min.

5

Tillbehör: Skölj broccolin och skär den i buketter. Koka broccolibuketterna i ca 1 min strax innan servering.

6

Gyllene mos: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Tillsätt soltorkade tomater och riven ost och blanda samman. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken tillsammans med gyllene mos och broccoli.

Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 515 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 32 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell