Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingschnitzel med rostat grönt & spetskålssallad

Kycklingschnitzel med rostat grönt & spetskålssallad

30 minEnkelt
655,40 kr
4 portioner80,06 kr per portion
Kycklingschnitzlarna med de vitlöksrostade grönsakerna känns som trevligt fredagsmys.

Grönsaker
200 gPalsternacka
2 klyftaVitlök Färsk
1,5 stAubergine
Sallad
0,5 tskKummin
200 gYoghurt för Matlagning
1 mskVit balsamvinäger
200 gSpetskål
0,5 stDill - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
125 gRädisor
1 tskSalt Fint
1 stÄpple Granny Smith
Schnitzlar
1 dlVetemjöl
600 gKycklingfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
1 dlStröbröd
1 tskSalt Fint
1 mskSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Grönsaker: Skala palsternackorna och skär i stavar. Skär auberginen i långa smala klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.

Schnitzlar: På en tallrik knäcker du ägget och vispar upp det. I en andra tallrik har du mjöl och i en tredje häller du ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och en klick smör och stek kycklingen på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och förvara i ugnen tills alla schnitzlar är klara.

Sallad: Skiva spetskålen tunt. Skala och grovhacka äpplet. Skär rädisorna i skivor och finhacka dillen. Lägg allt i en stor skål och tillsätt vit balsamvinäger, kumminfrön, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt yoghurten.