Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsaker | ||
200 g | Palsternacka | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1,5 st | Aubergine | |
Sallad | ||
0,5 tsk | Kummin | |
200 g | Yoghurt för Matlagning | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
200 g | Spetskål | |
0,5 st | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Rädisor | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
Schnitzlar | ||
1 dl | Vetemjöl | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader.
Grönsaker: Skala palsternackorna och skär i stavar. Skär auberginen i långa smala klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja och blanda runt ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.
Schnitzlar: På en tallrik knäcker du ägget och vispar upp det. I en andra tallrik har du mjöl och i en tredje häller du ströbröd. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Vänd kycklingen först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och en klick smör och stek kycklingen på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och förvara i ugnen tills alla schnitzlar är klara.
Sallad: Skiva spetskålen tunt. Skala och grovhacka äpplet. Skär rädisorna i skivor och finhacka dillen. Lägg allt i en stor skål och tillsätt vit balsamvinäger, kumminfrön, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och tillsätt yoghurten.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant