Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 st | Gurka | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
Lime-vinägrett | ||
0,25 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Lime | |
1 dl | Olivolja | |
Rostade rotfrukter | ||
2 msk | Olivolja | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
350 g | Morötter | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
500 g | Palsternacka |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfrukter: Skala palsternacka och morötter och skär i stavar. Skala vitlöken. Lägg allt på en plåt och ringla över olja samt salt och peppar efter smak. Blanda runt och sätt in i ugnen i ca 30 min.
Lime-vinägrett: Skölj och finhacka persilja. Rör ihop persilja, olivolja, skal- och saft från lime, honung, salt och svartpeppar.
Sallad: Skölj salladen och gurkan och skär i mindre bitar. Lägg upp i en skål.
Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken i några minuter på varje sida.
Rostade rotfrukter: Ta ut plåten och skölj och finhacka persilja. Strö persiljan över rotfrukterna.
Servera fisken med rostade rotfrukter och sallad och ringla över lime-vinägretten.
Näringsvärde: 696 kcal. 26 g protein, 54 g fett, 24 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel