Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Riven Parmesanost | |
3 st | Ägg | |
15 g | Soltorkade Tomater | |
2,5 dl | Riven Ost | |
Garnering | ||
200 g | Mortadella | |
20 g | Kalamataoliver | |
2 st | Vanliga Tomater | |
10 st | Cocktailpinne | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
3 msk | Vatten | |
2 dl | Vetemjöl |
Hacka samman pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ pajdegen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Strö ost och tomater i pajskalet. Häll på äggstanningen. Grädda ca 30 min. Dekorera med tomatklyftor, olivmortadella, oliver och basilika som sätts på cocktailpinnar.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Haga Petters Olivmortadella 120g Jakobsdals
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla